Karta tvojí osobnosti je Vyrovnání

26.02.2010 12:28

které symbolizuje rovnováhu, soustředění, vyrovnání protikladů; vyváženost, spravedlnost.

 

 

Karta představuje znamení Vah, fascinující obraz rovnováhy pramenící z nalezení vnitřního středu. Mladá žena (ženský aspekt Blázna) drží mezi svýma nohama velký magický meč a balancuje na špičkách. Podíváte-li se zblízka, uvidíte, že vlastně vše spočívá na špičce meče. Pouze nejvyšší koncentrace a absolutní klid umožňuje stav rovnováhy všech věcí. Sebemenší rušivá myšlenka by vše rozkolísala a narušila rovnováhu, jež je podstatou Universa.

Mezi barvami převládá modrá a zelená. Modrá je barvou duchovních a intelektuálních schopností, jako je myšlení, ideje a moudrost; zelená je barvou tvořivosti, schopnosti ideje uskutečnit. Dolů směřující meč má podobný význam. Síly myšlenek jsou směřovány dolů, použity ve spojení se Zemí a dány do jejích služeb.

Ramena ženy jsou pokryta pštrosími péry egyptské bohyně spravedlnosti Maar. Její tvář je zakryta, všechna pozornost obrácena do nitra. Takto je přístupná idejím a příkazům vnitřního zákona.

Na hlavě nese korunu egyptského boha moudrosti Thotha. Na koruně jsou zavěšeny velké mísy vah: symboly kosmických zákonů počátku (Alfa) a konce (Omega), v nichž vesmír vše odvažuje.

Tato karta je výzvou vystříhání se všech extrémů ve vašem denním životě. To se může týkat jak citové zátěže ve vztazích, tak oblasti práce a tvořivosti nebo zacházení s penězi. K tomu, aby právě vznikající velkolepé nápady přinesly plody, je potřeba plného soustředění a vyrovnanosti.

Bouře života nás stále znovu vyvádějí z rovnováhy. Neustálé výkyvy mezi ztrátou a znovunalezením vlastního středu jsou procesem, který nás učí, jak můžeme pozvolna stále vědoměji nacházet prostor vnitřního klidu a jasu.

—————

Zpět